Rakkautta New Yorkissa

Rakkautta New Yorkissa on monen mielestä indietä parhaimmillaan. Elokuvan alkuperäisnimi on Happy thank you more please, ja se on valmistunut vuonna 2010. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Josh Radnor. Elokuvan tapahtumat liikkuvat jo hieman kliseisessä New Yorkissa, joka kliseisyydestään huolimatta antaa kuitenkin oivalliset puitteet romanttisille tapahtumille. Jos Rakkautta New Yorkissa -elokuva ei vielä ole sinulle tuttu, kannattaa lukea tästä artikkelista, mistä elokuvassa on kyse, ja harkita voisiko elokuva sopia seuraavan elokuvailtasi ohjelmanumeroksi.

Elokuvan puitteet

New York on monien elokuvien näyttämönä, niin myös tämän. Tämä Isoksi Omenaksikin kutsuttu kaupunki tarjoaakin erilaisille romanttisille elokuville oivalliset puitteet eikä olekaan ihme, että myös monet suomalaiset haluavat nähdä New Yorkin edes kerran elämässään. Moni tietyn sarjan fani vieraileekin New Yorkin lomalla juuri niissä kohteissa, jotka ovat hänen lempisarjastaan tuttuja. Näin sarjan tapahtumat tulevat entistäkin lähemmäs omaa elämää ja niiden seuraaminen on jälleen astetta mielenkiintoisempaa.

Elokuvan pääosanäyttelijät

Elokuvassa nähdään monia hyviä roolisuorituksia. Sen pääosissa näyttelevät Zoe Kazan, Tony Hale, Richard Jenkins, Pablo Schreiber, Michael Algieri, Marna Kohn, Malin Akerman, Kate Mara, Josh Radnor, Jakob Appelman ja Bram Barouh. On merkittävää, että tässä elokuvassa elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja myös näyttelee itse elokuvassa. Tosin osa katselijoista on sitä mieltä, että ohjaaja-käsikirjoittajan roolisuoritus ei ole elokuvan parhaimmistoa ja että kenties ohjaaja-käsikirjoittajan olisi kannattanut pysyä lestissään ja poissa valkokankaalta.

Elokuvan sanoma

Elokuvan sanoma liittyy nykyajan nuoriin aikuisiin, joiden pitäisi elokuvan mukaan pyrkiä hylkäämään jo kollektiiviseksi muuttunut kyynisyytensä. Tätä kautta heidän tulisi antaa itselleen tilaisuus rakastetuksi tulemiseen. Elokuva on hyväntuulinen, mutta monen katsojan mielestä se sortuu myös pinnallisuuteen ja liialliseen söpöyteen. Välillä elokuvan juonen nokkeluus tuntuu ontuvan.

Elokuva on saanut ristiriitaisia arviointeja ja osa katselijoista on jopa sitä mieltä, että tässä elokuvassa mennään rimaa hipoen sieltä, mistä aita on matalin. Arvosteluissa on kritisoitu esimerkiksi sitä, että melko lyhyeen elokuvaan on pyritty ottamaan mukaan liian paljon asiaa. Muodostaaksesi elokuvasta oman mielipiteesi kannattaa antaa Rakkautta New Yorkissa -elokuvalle mahdollisuus, kun seuraavan kerran haluat jotakin romanttista katseltavaa.