Indie-elokuvia moneen makuun

Pienellä budjetilla mainstream-tuotantoyhtiöiden ulkopuolella toteutettuja indie-elokuvia löytyy moneen makuun sopivina vaihtoehtoina. Esittelemme tässä artikkelissa hyviä indie-elokuvia, joista löytyy mielenkiintoista katsottavaa hyvin monenlaisille elokuvien ystäville.

Transamerica

Monen mielestä Transamerica-elokuva vuodelta 2005 ansaitsee paikkansa parhaiden indie-elokuvien listalla. Tässä elokuvassa yhdistetään komedian, seikkailun ja draaman elementtejä siten, että lopputulos on mielenkiintoinen, mutta samalla myös järkyttävä. Elokuva ei missään nimessä ole kaikista helpoimpia ja kepeimpiä katsottavia. Elokuva kertoo transseksuaalisuudesta ja sukupuolenvaihdosleikkauksen odotuksesta. Elokuva koskettaa katsojaa niin emotionaalisesti kuin psykologisestikin. Transamerica ei ole paras valinta ihan jokaisessa mielentilassa, mutta kun katselija on oikealla aaltopituudella, antaa elokuva runsaasti ajattelemisen aihetta.

Thank you for smoking

Thank you for smoking -elokuva vuodelta 2005 tunnetaan myös suomeksi käännetyllä nimellä Kiitos että poltatte. Tässä elokuvassa kukkii erinomainen huumori ja nokkelat vitsit. Elokuvan rytmitys on erityisen laadukas ja tarinankerronta etenee koko elokuvan ajan. Elokuvan hauskasti laadittu satiiri saa katsojan miettimään yhteiskunnallisia asioita ja omaa kantaansa näihin kysymyksiin. Musta satiiri ja komedia onnistuvat hyvin tässä elokuvassa.

Little Miss Sunshine

Little Miss Sunshine -elokuva vuodelta 2006 on saanut kaksi Oscaria, mikä ei indie-elokuvien kohdalla ole kovin tyypillistä. Tämä elokuva liikkuu kauneuskisojen maailmassa ja ottaa kantaa amerikkalaiseen kilpailuyhteiskuntaan. Elokuvan tarina pyörii epätasapainoisen perheen ympärillä. Perhe pyrkii menestykseen, jota ei oikein tahdo kovista yrityksistä huolimatta tulla. Kilpailuhenkisyys nousee elokuvan kantavaksi teemaksi ja sitä tahditetaan draaman ja komedian keinoin. Tarina on erinomaisesti käsikirjoitettu ja siinä viljellään runsaasti huumoria.

Juno

Juno-elokuva vuodelta 2007 kertoo topakasta 16-vuotiaasta lukiolaisesta, joka kokee ensimmäisen seksikertansa ja huomaa olevansa tapahtuman jälkeen raskaana. Kaiken lisäksi tulevan lapsen isä on tytön paras ystävä. Pohdinnan jälkeen elokuvan päähenkilö päättää antaa lapsensa adoptoitavaksi, mistä alkaa melkoinen seikkailu. Tämän elokuvan parasta antia ovat sen kiinnostavat henkilöhahmot, iskevä dialogi ja koskettavat kohtaukset. Tämä on elokuva, jonka voi katsoa useamman kerran, ja se pystyy antamaan jokaisella kerralla katselijalle jotakin uutta. Vaikka elokuvan päähenkilö onkin teini, ei tämä elokuva ole tyypillinen teinielokuva. Tarina on rohkea ja ainutlaatuinen kertomus, joka ei noudattele totuttuja kaavoja.