Dhanak ja muut intialaiset indie-elokuvat

Dhanak on mielenkiintoinen intialainen indie-elokuva, joka löytyy esimerkiksi Netflixistä. Elokuva on julkaistu vuonna 2015 ja Netflixiin se on lisätty 19. elokuuta vuonna 2016. Netflixissä elokuva on arvioitu arvosanalla 8.0/10. Dhanak on myös hyvä esimerkki intialaisesta indie-elokuvasta, joka levittää yhteiskunnallisesti värittynyttä sanomaa. Intiassa ihmiset toivovat muutosta, mikä näkyy monissa maan elokuvissa – niin myös Dhanakissa!

Dhanak pähkinänkuoressa

Vuonna 2015 ilmestyneen Dhanak-nimisen intialaisen indie- ja draamaelokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Nagesh Kukunoor. Sen tuottajia ovat Nagesh Kukunoor yhdessä Elahe Hiptoolan ja Manish Mundran kanssa. Elokuvan näyttelijäkaartissa vaikuttavat Ninad Kamat, Rajiv Laxman, Vijay Maurya, Suresh Menon, Gulfam Khan, Vipin Sharma, Hetal Gada ja Krrish Chhabria. Elokuvan alkuperäinen tarina on kirjoitettu hindiksi.

Indie-elokuvien suosio Intiassa viestii muutoksen toiveesta

Intiassa on alettu siirtyä entistä realistisempien ja puhuttelevampien elokuvien pariin. Intialaiset ovat aiempaa tietoisempia ja tiedostavampia maansa tilanteesta ja tulevaisuuden suunnasta. Muutosta on alettu vaatia, mikä näkyy myös maassa tuotetuissa elokuvissa. Toisaalta rankkojen aiheiden käsittely elokuvissa saattaa jopa hätkähdyttää iäkkäitä intialaisia katselijoita, jotka ovat tottuneet näkemään aivan toisenlaisia, iloisempia ja pinnallisempia, elokuvia.

Rohit Mittal ja Autohead

Eräs maan tunnetuimmista indie-elokuvien ohjaajista, Rohit Mittal, on tullut tunnetuksi kotimaansa synkimpien ja pimeimpien puolien kartoittajana. Hän on saanut myös kansainvälistä tunnettavuutta ja mainetta. Vuonna 2016 hän julkaisi Autohead-nimisen kulttielokuvan, joka oli Intian historian ensimmäinen mokumentti eli mocumentary, joka pohjautuu found footageen. Elokuvansa kautta ohjaaja halusi kyseenalaistaa dokumenttielokuvien tekemisen idean sekä sen, kuinka vaikeaa on määritellä totuus tai edes se, mitä sanalla totuus tarkoitetaan. Ohjaaja koki valitsemansa formaatin erittäin kiinnostavana, sillä formaatti osoittaa kuinka häilyvä raja fiktion ja dokumentin välillä voikaan olla.

Autohead kertoo köyhyydestä ja eriarvoisuudesta. Elokuvan sävy on synkkä ja erityisesti intialaiset katsojat ovat pitäneet elokuvaa tummasävyisenä. Intiassa ei nimittäin olla vielä kovinkaan tottuneita katsomaan elokuvia, joissa käsitellään ravistelevia tai epämiellyttäviksi koettuja aiheita. Nuoret katselijat kuitenkin löytävät elokuvasta myös mustaa, satiirista huumoria. Autohead on erittäin mielenkiintoinen katselukokemus, joka vie sinut suoraan Intian ja intialaisten indie-elokuvien sydämeen!